Drop the towel, drop the towel!!!! - Reisverslag uit Holsted, Denemarken van Jikke Notebomer - WaarBenJij.nu Drop the towel, drop the towel!!!! - Reisverslag uit Holsted, Denemarken van Jikke Notebomer - WaarBenJij.nu

Drop the towel, drop the towel!!!!

Door: Jiksel

Blijf op de hoogte en volg Jikke

21 April 2006 | Denemarken, Holsted

Iedereen die denkt nu gelijk weer wat voor raar onderwerp dit wel niet is, nou daar hebben jullie ook wel een beetje gelijk in. Maar voor de mensen die veel van 1 van mijn favo sitcomes Friends weten. Die begrijpen misschien wel wat ik bedoel. Maar ik zal het jullie allemaal uitleggen. Wil spanning een beetje opbouwen. Dit doe ik tenslotte bij elk verhaal!!!

Maar goed er is weer veel gebeurd hier in Holsted de afgelopen 2 weken. Kan jullie vertellen dat het zeer enerverende weekjes waren. Ik zal bij het begin beginnen wat ik allemaal wel weer niet heb uitgespookt. Laten we weer bij het verbouwings weekend beginnen. Jaja we haddden er weer eentje. Ik heb me dit weekend niet echt in de verbouwing gezeten, maar meer in de catering dit weekend. Weet niet wat beter is, volgens mij het bouwen of verbouwen beter. Jullie moesten eens weten hoe groot de druk is van iedereen als je in de keuken staat. Het is echt weer van: “denk om het fruit, niet te weinig. Denk om vlees voor mij, want ik ben een man en heb vlees nodig!!!! Hoe staat het met de cake, wel vers gebakken hoop ik!!!” en ga zo maar door met alle commentaartjes van een ieder die gewoon honger heeft.
Dan moet je dus stevig in je schoenen staan wil je niet gestresst raken. Goed dat Elena, Joakim en ik de personen niet zijn die snel gestresst raken of eigenlijk helemaal niet. Gelukkig maar want niet alles ging helemaal zoals het moest. Zoals de vers gebakken cakes en brownies. Ja, je kan niet in 1 keer een keuken prinses zijn zelfs niet als je met een bakkerszoon in de keuken staat.
Dit was toch een lichte teleurstelling dat zelfs hij het niet voor me kaar kreeg een fatsoenlijk uitziende cake, brownies kon maken. Ja, als je het uiterlijk mee hebt dan valt de rest soms wat tegen, haha.
Nee, echt waar mensen we begonnen vrijdag avond al met bakken van een taart van dr. Oetker je kent het wel hij is de gamma onder de “doe het zelf ” bakkers. Nou zelfs met deze doctor is het ons niet gelukt om een normale cake/taart te krijgen. Vrijdag avond gelijk goed verbrand. Maar hoe crea wij wel niet zijn en hoe zuinig, want eten dat gooi je zeker niet zomaar door de plee. Dus keurig de bovenkant eraf geschraapt en zaterdag ochtend heerlijk geserveerd. Je wilt het niet geloven, maar binnen 2 tellen was ie op en dat terwijl het niet echt geweldig was, maar hier eten ze echt alles hoor!!!! Maar in de zaterdagochtend gelijk weer begonnen met een nieuwe poging, nu mislukte de brownies, smaakten echt naar niets, zagen er professioneel uit maar echt waar je kon net zand eten, maar ook dit weer keurig geserveerd en dit maal binnen 1 tel op, want mensen zijn gek op chocola hier dus als ze al iets bruin zien dan komt de associatie met chocola vanzelf en dan zijn het net beren die honing ruiken/vinden. Onstuitbaar volk worden ze dan hier. Zo dit was voor ons de druppel om pas zondag de 3de en laatste poging te wagen en als die niet lukte dan moesten we Joakims vader voortaan maar roepen, want wij “doe het zelfers in de keuken” zijn gewoon niet echt super. Bar slecht wil ik het niet noemen, maar het vlak, cake/taart/brownies was niet echt geslaagd. Alhoewel de zondagmiddag was de taart wat klein maar wel goed gelukt dus dat is een verdraaid goed teken. Er is dus nog hoop mensen!!!!!
Maar ook ik heb voor een klein hoogtepuntje gezorgt in onze laatste dag van koken en laatste dag van verbouwings weekend, want ik moest mijn “Jikke’s Dutch Speciality”maken. Iedereen was zo nieuwsgierig wat het ging worden, want ze weten dat Elena de beste kok is van ons beide in de keuken, maar ze heeft ons Joakim en mij dit weekend toch alleen gelaten omdat zij gewoon echt ziek werd van ons eigen gemaakte cake, hihi. Dus toen moesten Joakim en ik de lasagnes alleen maken. Jemig op dat moment dachten we beiden hadden we maar beter opgelet tijdens het koken wat moet er in G**s naam in?? Maar ik heb mijzelf even flink gebogen over mijn vegetarische lasagne en Joakim over de andere. Moet zeggen ze waren beide echt uitermate lekker en Joakim en ik zijn tot conclusie gekomen, gooi er knoflook en ginger door het eten en wat kaas over en iedereen zegt dan toch het smaakt goed. Maar mijn specialiteit was dankzij mamsrecept!!! Hutspot en zuurkool met spek en worst natuurlijk!!!!! Ja, heb zowaar mijn lerares Elena wat kunnen leren hier en dat was een prestatie opzich!!!!!
Maar goed zal even over het onderwerp “Drop the towel” vertellen. Ik kan jullie allemaal vertellen als je samen woont met zoveel mensen in 1 huis dan blijft er weinig geheim en preautsheid bestaat totaal niet meer. Aangezien we ook gezamelijke douchen hebben en geregeld dus mensen in handdoeken rondlopen. Zo ook de mannen. We hebben toch een paar ontzettend leuke mannen hier rond lopen en wat je ook doet. Die verdraaide handdoek valt nooit af, niet tijdens wat ouwehoeren, niet tijdnes het rennen echt nooit. Ik begrijp dat niet. We hebben hier op het laatst toch echt een sport van proberen te maken. We hebben zelfs geprobeert zoals ze het in friends deden met gewoon hopen en hard op denken van “Drop the towel” het heeft niet geholpen tot nu toe, maar kan jullie allemaal vertellen het is een project dat blijft lopen. En wou alleen wel even een foto met jullie delen over dit project. En misschien dat jullie ook een idee hebben hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Dus mensjes kom maar op met jullie ideeetjes. Wij aan deze kant wachten volspanning af.
Voor nu dit was het weer vandaag ga ik weer naar huis en ben ik een weekje thuis en ik kom ik hier weer op de 30ste terug hier.
Misschien zie ik u allen volgende week.

Leafs

Jiksel

• 21 April 2006 - 11:33

Antoon:

zozo.. weer een heel verhaal.
    je bewijst meteen de kracht van zelf gebakken cake's ;). die vindt iedereen lekker.

met drop the towel zou je eens kunnen proberen de zwaartekracht tijdelijk om te draaien.

suc6 en veel plezier. maar dat laatste lukt wel zo te lezen

• 21 April 2006 - 12:05

Walter:

En ik maar denken dat het een serieuze aangelegenheid was in Denemarken.

• 23 April 2006 - 22:55

Anneke N.:

Hallo Jikje
    Blij dat je het naar je zin hebt, was je adres kwijt maar heb het via colega;s weer terug. Veel succes in Namibie en jij wordt echt geleerd. Jikke wervelwind komt eraan. Dat verhaal van jou kookkunst ....wordt er nu eindelijk een kokkin wakker in jou?
    Ben erg benieuwd naar je belevenissen in Namibie. wat heb jij toch met mannen en "towels"??
    groetjes en dikke tuut en heel veel succes
    Anneke N.