Rock me Amadeus!!!
Door: Jiksel
Blijf op de hoogte en volg Jikke
25 Januari 2006 | Denemarken, Holsted
Afgelopen zaterdag hadden we dus een nieuwjaarsconcert. Dit wordt elk jar georganiseerd door een aantal scholen hier in Denemarken. De leraren zitten in de organisatie. De studenten voeren het uit. Dit zijn verschillende scholen. Scholen met verstandelijk gehandicapten, moeilijk opvoedbare kinderen, scholen zoals waar ik op zit die voorbereiden op ontwikkelingswerk in Afrika. Het was geweldig om met alle mensen te werken en te ouwehoeren, want ja dat hoort ook een beetje bij de voorbereidingen, toch?? Het concert werd gehouden in een grote sporthal, maar daar kwam nog al wat bij kijken, jemig, wij moesten als school samen met de verstandelijk gehandicapten alle tafels en stoelen klaarzetten en de tafels aankleden met bloemen, bekers, lakens en dit natuurlijk in de goede volgorde. Dit bracht veel leuke en miscommunicaties met zich mee. Vooral moeilijk als je met verstandelijk gehandicapten en tafels moet lopen, ze laten ze zomaar weer los. Ietwat lastig zal ik maar zeggen. Dus dat was super gezellig, maar ook lange uren met zich mee. Verder moesten we ook de hapjes maken of klaarleggen op een bord, wat als uitwerking had dat wij die niet meer lusten op de dag van het concert. Ja, je kan niet alles hebben...
Het concert opzich was echt SUPER, nooit geweten dat klassieke muziek mij nog zou boeien. Zo dit was al een ervaring opzich!!!
Ja, we hadden van Mozart, Bach en nog wat van die mensen, heb programma boekie niet bij de hand nu. Werd ook veel gezongen door Sopranen en tenoren zoals Sola Braga,Anna Carina Sunstedt,Barbara Ann Martin,Grete Flintegaard,Rainer van Husen, Ole Hedegaard, Agnes Giedel (84 jaar oud) Deze laatste dame heeft dit programma als het waren in het leven geroepen. Was echt geweldig hoe zij nog een stem beheersing heeft en zo zuiver, daar kreeg ik zelfs kippevel van. Oke sommigen moesten huilen, maar dat was net iets teveel gevraagd van mij. Verder nog vele andere bekende tenoren en sopranen. Er was niet alleen super klassiek maar ook percusion muziek, simpel gezet trommels. Dit werd gedaan door de Gert Mortsen en zijn aanhang. Hij is tevens de leraar van het bekende safri Duo die toch grote zomerhit hebben gescoord, wanneer ik weet niet meer, was nog niet zolang geleden.Zo dat was erg leuk, die kregen als eerste van de hele dag ook een staande ovatie!!! Er was ook 1 koor dat uit Minsk kwam, nou zal je vertellen als iedereen op podium stond, je kent het wel koor, orkest, percusie en de sopranen en tenoren. dat was echt super!!! Mijn duits is spontaan beter geworden, ja, ales was duits en dan leuk dat ze tv er hebben hangen met ondertiteling van de zang maar dat is in het Deens, dus dat schiet niet echt op!!!! Belangrijk in de hele dag was, dat er gelukkig vele pauzes inzaten omdat niet alle jeugd zolang kan zitten dus daar was ook over nagedacht. Bracht alleen wel een lange dag met zich mee, want na die tijd moesten wij ook alles weer opruimen en schoonmaken, dus voor ons begon de dag om 9 uur in de sporthal en eindigde om 3 uur. dus ietwat lange dag, maar wel geweldig, ben blij dat we dit moesten doen in ons program. Nadeel is we krijgen in de lente ook nog een lenteconcert, maar daar moeten we zelf ook in deel nemen, hoe zal je denken, nou dat kan in toneelstuk en zang. aangezien ik de hele dag een liedje in mijn hoofd heb zitten en dus dat wat loop te zingen ( niet toon vast) willen ze nu al dat ik ga zingen. Nou discussie punt nr 1 al bereikt!!!Maar dat probleem voor over aantal weken.
Verder hebben we deze week ok nog een dag van de leraren gehad. NU denk je dan zijn de studentjes vrij, nou niets is minder waar!!! De leraren van alle scholen van Humana People to People kwamen ons uitleggen wat zij eigenlijk doen. Nou onze scholen zitten een aantal in Denemarken, maar ze waren ook uit St Petersburg,China, California, Birmingham en Durban (zuid Afrika) overgekomen om ons hierover te vertellen. Heel interressant wij kunne ook naar al deze plekken toe om ons Camp Future te doen na de 6 mnd Afrika. En als er dan werk is kan je daar ook blijven. Nou dat is in de toekomst dacht ik, nou niets is minder waar, want we moeten over 3 mnd gaan beslissen waar we de laatste 2 mnd van onze Camp Future willen zitten. Nou heb werkelijk nog geen idee. St Petersburg is wel leuk, maar daar is het in jan wel min 30 dus een beetje weer shock na Afrika. We schuiven ook dit probleem nog even voor ons uit. Maar als mensen ideeen hierover hebben ik hou me aanbevolen.
Ik ga nu weer een einde aan dit bericht doen. Tot de volgende keer maar weer. Dit weekend ben ik eerst weer thuis, vertrek vrijdag middag en dan zondag weer terug. Even checke of Robbie (kat) goed op huis heeft gepast en of hij nog leeft. We weten allemaal dat mijn zus niet echt een dierenvriend is maar ik heb uit betrouwbare bron dat ze hem genoeg eten geeft, maar hij heeft ook wat liefde nodig dus....
Het was weer gezellig wij gaan vanavond pokeren,nee niet strip pokeren dat doen we pas als ik er heel goed in ben.....
Liefs
O ja, jongens de ontwikkeling begint hier. Jullie denken vast waar blijven de fotos maar die zijn onderweg, hier geen goed pc met ubs ingang. dus moet nog even iets regelen. ze komen eraan.
enne geduld siert de mens!!!
25 Januari 2006 - 16:25
Renny:
zo !
Je kan wel schrijfster worden, wat weer een verhaal, maar wel leuk om te lezen. Dat St. Peterburg is wel heel koud, zoek maar een wat warmer land uit. Persoon lijk lijkt mij China ook wel een ervaring.
Liefs Renny -
25 Januari 2006 - 18:51
Dewi:
he meissie, wat een leuk verhaal. Fijn te horen dat het goed met je gaat daar.Al mis ik je wel. Laatst met chatten werd ik eruit gegooid vandaar. Enne.... poker????? Ik dacht dat je wel goed in strippoker zou zijn jik!!!!
Lieverd veel plezier daar..
Kus van ons arjan dewi dion en maite -
26 Januari 2006 - 14:11
Hillie:
Hoi Jikke. Hoe wordt het als je weer in Holland bent.
Een collum in een of ander blad, want je hebt schrijverstalent.
St Petersburg is koud ,maar prachtig mooi.
China is een heel andere cultuur, en niet duur.
doei Groetjes Fam. van der Molen. -
26 Januari 2006 - 20:06
Gerben:
Jikke,
Een zangcarrière lijkt me wel wat voor jou. Het zit tenminste in de familie. En wat betreft het land na Afrika. Als je de uitersten direct wil zien moet je eigenlijk wel naar Amerika. Beter contrasten kan ik me niet voorstellen. -
01 Februari 2006 - 13:48
Danielle:
Hi Jikke,
Wij zijn weer terug van het mooie en hete Bonaire en het was echt geweldig! ook nog even naar Curacao geweest voor 1 nachtje. Even over st Petersburg ik ben daar een week geweest en vond het prachtig dat was wel in maart koud maar de zon scheen.Ik kan het je aanraden wat stad betreft geweldig mooi!!
Jikke geniet!!
liefs Daan